Mekaniikkasuunnittelu

Monimutkaisten tuotteiden suunnittelussa mekaniikkasuunnittelu ja teollinen muotoilu kulkevat käsi kädessä. Suunnittelun edetessä painopiste siirtyy vähitellen käytettävyydestä ja esteettisistä arvoista mekaanisiin vaatimuksiin ja valmistuksellisiin näkökohtiin, nämä kaikki jokaisessa vaiheessa huomioiden.

Edistyksellinen mekaniikkasuunnittelu rikkoo iteratiivisen kehityspolun ja etsii optimaalisia ratkaisuja annettuun ongelmaan. Työssä hyödynnetään käyttäjäkeskeisiä menetelmiä ja haetaan keskenään erilaisia ratkaisuja, joita arvioidaan ja kehitetään simulointien ja prototyyppien kautta. Keskeinen tekijä on ketterästi muokattavaksi suunniteltu 3D-malli, josta voidaan tuottaa nopeasti vaihtoehtoisia ratkaisuja arvioitavaksi. Simuloinnit, FEM-tarkastelut ja kustannusarviot kannattaa ottaa mukaan konseptivaiheesta lähtien. Tärkeää on myös kokemusperäinen tieto hyviksi osoittautuneista valmistustavoista ja mitoituksista.

Meillä ED Designilla mekaniikkasuunnittelu on osa kokonaispalvelua. Siirtymä muotoilusta mekaniikkasuunnitteluun tapahtuu tällöin saumattomasti, samoja työkaluja koko ajan käyttäen – yhden ja saman osaajan ollessa koko ajan suunnitteluvastuussa. ED Designilla mekaniikkasuunnittelija osaa ajatella kuin muotoilija – ja päinvastoin.

Kokemus ja osaaminen ovat valttimme. Taitava mekaniikkasuunnittelija hallitsee monimutkaistenkin tuotteiden  suunnittelun muotopinnoista valmistukseen saakka. Tarjoamamme mekaniikkasuunnittelu sopii eri mittaisiin asiantuntijaprojekteihin, joko urakkatarjouksella tai työkuormaan perustuvalla resurssitarjouksella.

Oletko kiinnostunut osaamisemme hyödyntämisestä? Heräsikö kysymyksiä? Vastaamme mielellämme kaikkiin tiedusteluihin – yli 40 vuoden ja 3000 projektin kokemuksella.

Ota yhteyttä

Mekaniikkasuunnittelijamme hallitsevat monimutkaisten kappaleiden ja muotopintojen suunnittelun.

Ohutlevyrakenteet mahdollistavat materiaalia säästävien ja kilpailukykyisten tuotteiden suunnittelun.

Haastavatkin mekaniikkaongelmat voidaan ratkaista uudenlaisilla ja entistä tehokkaammilla tavoilla.

Protopajamme tuottaa korkealuokkaisia malleja ja prototyyppejä.