Tulevaisuuden ratkaisut

Tulevaisuuden ratkaisut

Maailma muuttuu kiihtyvällä nopeudella. Samalla vaikeutuu uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen: miten tietää, millaisille asioille on tulevaisuudessa kysyntää? Tarjoamme keinoja nähdä oman laatikon ulkopuolelle, tunnistaa tulevaisuutta määrittävät kehityssuunnat ja edetä niistä konkreettisiin tuote- ja palveluratkaisuihin.

Koetellut suunnittelumenetelmämme perustuvat tulevaisuudentutkimuksen ja muotoilun ainutlaatuiseen yhdistelmään. Seuraamme tulevaisuutta luotaavia trendejä, megatrendejä ja heikkoja signaaleja, ja olemme laatineet niiden perusteella jatkuvasti päivittyviä työkaluja ja -menetelmiä. Niiden avulla voidaan tunnistaa toimialaa koskevia kehityssuuntia sekä laatia visioita, skenaarioita ja konsepteja tulevaisuuden palveluille ja tuotteille. Suunnittelutyö alkaa visiotasolta ja etenee toimintamallien kautta konkretiaan: muotoilemme tulevaisuuden ratkaisut laadukkaiksi visualisoinneiksi, malleiksi ja palvelukokonaisuuksiksi – ja näiden kaikkien yhdistelmiksi.

Teknologioiden avaamat mahdollisuudet ja toisaalta niiden asettamat rajoitukset ovat osa suunnittelutyötä. Työn lähtökohtana on kuitenkin käyttäjä- ja markkinatuntemus, jonka yhdistämme kokemuksemme mahdollistamaan kehityskulkujen ja ratkaisujen soveltamiseen yli toimialojen. Näin kussakin projektissa päästään aina hyödyntämään toimivimmiksi havaittuja ratkaisuja.

”Valitessamme kumppania tuotekehityshankkeisiin etsimme innovatiivisia yrityksiä ja ihmisiä, joilta yhteistyö henkilöstömme kanssa sujuu saumattomasti ja tuotekehitysperiaatteidemme mukaisesti. ED Design on kaikkea tätä: kumppani, joka haastaa meitä ja ajatteluamme, mutta samalla auttaa meitä luomaan aidosti uudenlaisen ratkaisun uuden sukupolven paloilmoittimeksi.”
(Timo Punkka, Product Development Manager, Schneider Electric)

ED Designin ilmainen palvelumuotoiluopas kertoo mitä palvelumuotoilu on, mitä sen hyödyntämisellä voidaan saavuttaa, ja miten palvelumuotoiluprojektin voi viedä menestyksekkäästi läpi.

Lataa ilmainen opas

Luomme tulevaisuutta muokkaavia palvelukokonaisuuksia.

Muotoilemme tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät käyttäjien tarpeet sekä toiminta- että tunnetasolla.

Suunnittelemme kokonaisvaltaisia käyttökokemuksia erilaisiin laitteisiin, järjestelmiin ja palveluihin.

Protopajamme mahdollistaa osallistavan käyttäjäkeskeisen suunnittelun.

Referenssejä