Referenssin kuvaus

GE Healthcare: Carescape VC150 Vital Signs -potilasmonitori

Carescape VC150 Vital Signs -potilasmonitori on kehitetty tilanteisiin, joissa laitteen helppo liikuteltavuus on tärkeää. Langaton monitori soveltuu sairaalakäytössä ajoittaisiin tarkastusmittauksiin sekä jatkuvaan seurantaan esimerkiksi potilaan ollessa hoidettavana sairaalan ulkopuolella tai siirrettävänä sairaaloiden välillä. Laite mittaa potilaan verenpainetta, pulssia, hengitystiheyttä ja ruumiinlämpöä. Langaton WiFi-yhteys mahdollistaa jatkuvan yhteyden potilastietojärjestelmään ja vähentää käsin tehtävän dokumentoinnin tarvetta.

Potilasmonitorin tuotekehityksessä keskeistä olivat Euroopan ja Yhdysvaltain erilaiset hoitoprosessit, joihin soveltuviksi laite suunniteltiin. Yhdysvalloissa on esimerkiksi käytäntönä, että erikoissairaanhoitaja kuljettaa monitoria mukanaan sairaalakierroksen aikana, kun taas Suomessa monitorit on tyypillisesti asennettu pysyvästi potilaiden läheisyyteen. Muotoilusuunnittelun lähtökohtana olivatkin käyttöympäristön ja -prosessien selvittäminen mm. hoitohenkilökunnan työtä havainnoiden ja heitä haastatellen niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin.

ED Design loi monitorin muotoilukonseptin ja jatkokehitti sen 3D CAD -malliin ja ensimmäiseen toimivaan prototyyppiin asti. Prototyypin elektroniikan kehitti Innokas Medical.

Monitorin täyssininen väri on Vital Signs Monitorin tavaramerkki.

Kuvat © GE Healthcare