Referenssin kuvaus

Valtra: T-sarja

Valtran T4-sarja on seitsemän vuoden tuotekehityksen tulos. Se on myös ensimmäinen täysin uuden mallisukupolven tuote, jossa tekniset innovaatiot ja uuden sukupolven muotokieli kohtaavat toisensa. Puhtaan ulkonäön lisäksi muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota traktorin käytettävyyteen, ergonomiaan, turvallisuuteen, kestävyyteen, huollettavuuteen ja traktorilla työskentelyn tehokkuuteen.

Uusi runkorakenne mahdollisti konepeiton optimaalisen muotoilun. Ohjaamon yläosa kaareutuu ulospäin, joten tilaa on reilusti hartia- ja kyynärpääkorkeudella. Alaspäin kapenevan muodon ansiosta traktori on ulkomitoiltaan kompakti. Kuuden neliömetrin ikkunapinta takaa hyvän näkyvyyden kaikkiin suuntiin. Lopputuloksena on ohjaamo, josta näkyvyys on erinomainen kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina, taakseajon aikana ja käytettäessä etukuormaajaa edessä.

Ohjaimet on sijoitettu siten, että niitä voi käyttää mahdollisimman pienin liikkein. Vaihteiston käyttäminen on helppoa uudentyyppisen ajovivun ansiosta. Erityistä huomiota on kiinnitetty päivittäisiin huoltokohteisiin, jotta öljymäärän tarkistus ja suodattimien puhdistus sujuisi mahdollisimman nopeasti.

Neljännen sukupolven Valtrat ovat olleet myyntimenestys lanseerauksestaan asti ja voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Merkittävimmät ovat T4-sarjalle myönnetyt Red Dot 2016 ja Machine of the Year 2015 -palkinnot sekä N4-sarjalle myönnetyt Golden Tractor for the Design 2016 ja Machine of the Year 2016 –palkinnot.

ED Design on ollut mukana muotoilemassa Valtran T-sarjaa ja muita traktoreita jo vuosikymmenten ajan.