Protopaja

Tuotekehityksessä pätee nyrkkisääntö, jonka mukaan muutokset ovat sitä kalliimpia mitä myöhäisemmässä vaiheessa projektia ne toteutetaan. Hahmomallien ja prototyyppien tärkein tehtävä on aikaistaa palautteen saamista. Suunnittelutoimistomme yhteydessä toimiva Protopaja nopeuttaa projektin läpimenoa, säästää rahaa ja ennen kaikkea mahdollistaa ketterän tuotekehityksen, joka takaa laadukkaan tuotoksen.

Karkeita hahmomalleja käytetään projektin alkuvaiheessa osallistavan suunnittelun apuna. ED:n Protopaja tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi työkoneen ohjaamon optimointiin kuljettajien kanssa, sähkölaitteen kaapeloinnin kehittämiseen asentajien kanssa tai vesihanan ulkonäön ja kosketustuntuman kehittämiseen käyttäjien kanssa. Protopajan tuottamat prototyypit ja piensarjavalmistus puolestaan mahdollistavat valmiin kaltaisten tuotteiden esittelyn, testaamisen ja myymisen  asiakkaille – ennen kuin sarjatuotantotyökaluihin on investoitu euroakaan.

Vaikka 3D-tulostus kehittyy jatkuvasti, se on vain yksi tapa tuottaa mock-upeja tai raakamalleja protonvalmistukseen. Tuotantomenetelmä kannattaa valita kappaleen koon, sarjakoon, tavoiteltavien materiaaliominaisuuksien sekä halutun viimeistelytason mukaan. ED:n Protopaja palveluineen ja laajoine kumppaniverkostoineen tuottaa korkealuokkaisia malleja ja prototyyppejä eri valmistusmenetelmiä tarpeen mukaan hyödyntäen.

Oletko kiinnostunut osaamisemme hyödyntämisestä? Heräsikö kysymyksiä? Vastaamme mielellämme kaikkiin tiedusteluihin – yli 40 vuoden ja 3000 projektin kokemuksella.

Ota yhteyttä

Karkeat hahmomallit eli mock-up -mallit toimivat osallistavan suunnittelun apuna.

Viimeistellyt prototyypit mahdollistavat tuotekonseptien esittelyn ja testaamisen.

Demolaitteet selventävät tuotteen tai ratkaisun toimintaa informatiivisella ja viihdyttävällä tavalla.

Muotoilemme tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät käyttäjien tarpeet sekä toiminta- että tunnetasolla.