Hahmomallit

Karkeat hahmomallit eli mock-up -mallit toimivat projektin alkuvaiheessa osallistavan suunnittelun apuna. Tämä tarkoittaa esimerkiksi työkoneen ohjaamon optimointia kuljettajien kanssa, sähkölaitteen kaapeloinnin kehittämistä asentajien kanssa tai vesihanan ulkonäön ja kosketustuntuman kehittämistä käyttäjien kanssa.

Hahmomallia työstämällä tapahtuva suunnittelu on nopein ja varmin tapa kehittää käyttäjän ja laitteen välistä rajapintaa, varsinkin suurissa tuotteissa jotka ympäröivät käyttäjän. Fyysisen hahmomallin avulla tehdään tarkempia havaintoja, keksitään parempia ratkaisuja, saadaan uskottavampaa palautetta ja tehdään perustellumpia päätöksiä projektin seuraavaan vaiheeseen kuin pelkillä kuvilla tai virtuaalimallilla.

Hahmomallit rakennetaan ja niitä muutetaan suunnittelun edetessä nopeasti ja tarkasti reunaehtojen, kuten esimerkiksi ohjaamon rungon mitoituksen ja 3D-koordinaatiston sekä komponenttien tilavarausten mukaan. Tarvittaessa hahmomallin viimeistely voidaan tehdä messukelpoiseksi tai toiminnalliseksi käyttötestejä varten. Toimitamme mm. täysin toiminnallisia hallintalaitteita ja ohjaamon osia työkoneprototyyppeihin.

Järjestämme workshopit siisteissä ja viihtyisissä tiloissa suunnittelupalavereina, käytettävyystutkimuksina tai katselmuksina. Tilat ovat käytettävissä myös asiakkaan sisäisiin projektipalavereihin.

Dokumentoimme kehitysvaiheet valokuvin ja 3D-mittauksin ja raportoimme ne selkeästi asiakkaamme käyttöön.

Protopajamme tuottaa korkealuokkaisia malleja ja prototyyppejä.

Muotoilemme tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät käyttäjien tarpeet sekä toiminta- että tunnetasolla.

Mekaniikkasuunnittelijamme hallitsevat monimutkaisten kappaleiden ja muotopintojen suunnittelun.

Suunnittelemme kokonaisvaltaisia käyttökokemuksia erilaisiin laitteisiin, järjestelmiin ja palveluihin.

Protopajan referenssejä