Terveysteknologia

Muotoilemme ammattikäyttäjien laitteita, ohjelmistoja ja palveluja vaativiin toimintaympäristöihin.

Terveysteknologian ja terveydenhuollon ratkaisuissa suunnittelun lähtökohtia ovat soveltuvuus hoitoprosesseihin, ergonomia ja hyvä käytettävyys. Lääketieteelliset instrumentit ja sairaalalaitteet ovat tuotteita, joita moni suomalainen ei välttämättä haluaisi kohdata. Onnistunut design on kuitenkin tehnyt useasta vaikeasta ja pelottavastakin lääketieteellisestä toimenpiteestä miellyttävän ja turvallisen – sekä hoitoalan ammattilaisen että potilaan kannalta.

Terveysteknologian alueella korostuu käyttäjien toiveiden ja tarpeiden selvittäminen teollisen muotoilun ja käyttöliittymäsuunnittelun lähtökohtana. Tuotteen sisäiseen arkkitehtuuriin ja rakenteeseen vaikuttamalla tuotteesta saadaan tasapainoinen kokonaisuus, jossa tekniset ominaisuudet yhdistetään käyttövaatimuksiin. Tuotteet, ohjelmistot ja palvelut suunnitellaan kokonaisvaltaisesti toimimaan osana laajempaa, tehokasta, potilaan ja hoitajan huomioon ottavaa hoitoympäristöä.

ED Designin asiakkuuksille tyypillistä on pitkäjänteinen yhteistyö, mikä kertoo toimialan erityispiirteiden ja -vaatimusten syvällisestä omaksumisesta. Olemme mm. muotoilleet potilasmonitoreita ja anestesiatyöasemia GE Healthcare -konsernille (aiemmin Instrumentarium Datex) sekä laboratoriolaitteita Thermo Fisherille (aiemmin Labsystems Finnpipette) 1990-luvulta asti. Muotoilemamme tuotteet ovat voittaneet vuosien varrella useita palkintoja.

Ota yhteyttä

Terveysteknologian referenssejä

Muotoilemme tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät käyttäjien tarpeet sekä toiminta- että tunnetasolla.

Mekaniikkasuunnittelijamme hallitsevat monimutkaisten kappaleiden ja muotopintojen suunnittelun.

Suunnittelemme kokonaisvaltaisia käyttökokemuksia erilaisiin laitteisiin, järjestelmiin ja palveluihin.

Protopajamme tuottaa korkealuokkaisia malleja ja prototyyppejä.